Селена Гомез - Пепеляшка на XXI век

Холивудската сладурана Селена Гомез, която предизвика истерия с появата си в България, е доказателството, че приказката за Пепеляшка се случва и в XXI век. Хитово шоу на Дисни "Да излизаш Джонъс Брадърс" никак не е лош старт за кариерата на момиче, израснало в Гранд Преърли, Тексас, в семейство на разведени родители, които едва добутват бюджета на домакинството до  следващата заплата.

Родената на 22 юли 1992 година звезда направи големия си пробив с ролята на Алекс Русо в шоуто на Дисни "Магьосницата от Уевърли Плейс" и дори взе награда ЕМИ за превъплъщението си. Наред с телевизионната си кариера Селена вече има и доста сполучливи изяви в музиката. Създава собствена банда с името "Selena Gomez and the scene", която е издала 3 албума:  "Kiss & Tell", "A Year Without Rain" и  "When the Sun Goes Down". Всички те са златни в Щатите.

Продажбите им възлизат на над 500 хиляди екземпляра. Най-популярните песни на формацията са "Naturally", "Who Says", "Love You Like a Love Song”, като всяка от тях има над милион копия.

През 2008 година Селена е назначена за най-младия член на УНИЦЕФ в Щатите. Пътува до Гана, където помага на изпадналите в крайна бедност деца да оцеляват. В Африка тя става свидетел на лошите условия на живот, на нуждата от чиста вода, храна, образование и здравно обслужване. Гомез се присъединява към световния списък на известните личности, които са действали като посланици на УНИЦЕФ през годините.

Първият филм на талантливото дете - "Рамона и Безус", излязъл през 2010 г., получи предимно позитивни оценки от кинокритиците. За да изпълни добре ролята си в него, Селена се научава да играе поло и през две седмици ходи на вокален педагог.

Певческата кариера на идола на тийновете започва през 2008 г. През юли, малко преди 16-ата си година, Селена подписва договор с Холивуд рекърдс - студио, принадлежащо на Дисни. Следващата година прави дует с Деми Ловато, използван като саундтрак към филма "Програма за защити на принцеси". Следващите 4 песни на Гомез са музика към продукцията "Принцесата от Уехвърли Плейс". През май 2009 г. е премиерата на сингъла й "Whoa Oh!".

През същата година заедно с групата "Selena Gomez & the Scene" правят албум. Той става златен в щатите. Вторият диск на формацията - "A Year Without Rain", има премиера на 17 септември 2010 г. и не изневерява на успеха на първия.

На 28 юни 2011 г. е издаден и третият, озаглавен "When The Sun Goes Down". В първите 7 дни на американския пазар той достига 78 хиляди копия. През следващата седмица е на трето място в класацията Billboard 200. Това е най-големият успех на Селена до момента. Интересни факти около чаровницата са, че обича да похапва Сникърс, любимите й групи са Paramore и Fall out Boy. Най-харесваната от нея песен е Rockstar на Хана Монтана. Селена обожава шоколада. В училище обича най-много физиката. На гръцки името й означава Луна. Любимата й актриса е Rachel McAdams. Тя е неин модел за подражание. Всичко в зелено й е слабост. Има пет кучета, които се казват Чип, Уйли, Чина, Чарли и Валаз. Голям фен е на Джони Деп. Иска да се научи да свири на барабани, китара и пиано.Коментари към новината

  • Смени картинката