Волски нерви за професията учител

Никак не е лесно да си учител. Това е една от най-тежките професии. Носи в себе си огромна отговорност, дълг към цялото общество. Ние поверяваме в ръцете им най-ценното, което имаме - нашите деца. Всички дължим до голяма степен това, което сме в момента, на своите учители. Те са били до нас, когато родителите ни не са могли да бъдат по една или друга причина.

Благодаря на колегите ми и на учениците. Един учител трябва да има много голямо търпение и обич, която да раздава безвъзмездно, казва Моника Кендова, педагог в СОУ "Кирил и Методий".

Малчуганите от нейния клас показват невероятни успехи както в информационните технологии, така и в спорта. Гимназията успява да поддържа ниво, въпреки тенденцията на упадък на образованието. Причина за това е, че училището залага на това, което интересува учениците, а не само задължителното по програма. Това е ключът към успеха според преподавателите.
Да, трудно е да си учител, волски нерви трябва да имаш за тази професия, споделя Маргарита Димитрова, също учител.

Всички ние волно или неволно сме наранявали не веднъж "даскалите". Те често стават обект на подигравки, различни прякори "красят" личностите им. Замисляме се за това колко им дължим чак след години.

Всеки човек има в живота си учител, който го е научил не само на математика, физика, литература, а на житейските уроци. Това са учителите - не тези, които си пеят урока и си тръгват, а онези,  които докосват съзнанието по някакъв начин.

След време си спомняме с добро най-големите страшилища, при вида на които сме треперели след биенето на звънеца да не ни вдигнат на дъската. Те ни дават най-ценните житейски съвети.Коментари към новината

  • Смени картинката