Кристина Уолтън: Най-богатата жена в САЩ

Животът на Кристина Уолтън не би бил толкова успешен, ако не е била преждевременната смърт на съпруга й, който й завещал цялото си състояние. През 2006 г. Кристи заела седмо място в списъка на най-богатите американци. Нейното състояние било оценено на около 15 млрд. долара.

Тя е вдовица на Джим Уолтън, наследник на търговската корпорация Wal-Mart. Съпругът й загинал при самолетна катастрофа през юни 2005 г. Тогава тя наследила огромно състояние и се превърнала в най-богатата жена на САЩ. Сега Кристи е съсобственик на веригата магазини Wal-Mart. Компанията обаче е един голям семеен бизнес. Свекърът на Кристи – Сам Уолтън, започнал кариерата си през 1940 г. в търговията на дребно, получавайки 75 долара на месец.

Минало доста време преди Сам заедно с брат си Джим да открият първата верига магазини. През 1970 г. те основали компанията Wal-Mart. Сега тази търговска империя е най-голямата компания в света, търгуваща на дребно. Тя обхваща 6500 магазина, разположени в 15 страни. Персоналът на корпорацията достига 1.8 млн. души, които старателно обслужват 176 млн. клиента за една седмица. Много от търговските обекти на компанията дават на потребителите точно това, което е необходимо винаги и навсякъде. Продуктите, предлагани от корпорацията, са дрехи, храни, домакински уреди и електроника, мебели, канцеларски материали, авточасти, спортни стоки, играчки, храни за домашни любимци и др.

Тази компания действително се явява най-голямата в областта на дребната търговия. Освен това Wal-Mart е и най-надеждната компания. Доставяните продукти на клиентите са в икономичен пакет, който гарантира, че теглото и обема на производството се намалява, а заедно с тях намаляват и разходите за гориво и транспорт. Това показва загриженост за околната среда, което прави работата на компанията толкова значима.

През 2011 г. Кристи Уолтън е на десето място в списъка на Форбс за най-богатите милиардери.Коментари към новината

  • Смени картинката