Ели Сааб – вълшебникът на висшата мода

Винаги съм искал да стана известен и да прославя народа си. Това са думи на ливанския любимец на холивудските звезди – дизайнерът Ели Сааб. Започнал от най-ниското стъпало, живял в бедност, в момента той е един от световноизвестните моделиери, а тоалетите му могат да бъдат разпознати от всеки. Ключовите думи в творчеството на Ели Сааб са: умереност, консервативност, сдържана елегантност, лукс, романтика, изисканост и адаптивност.

Звездата на родения през 1964 година дребничък ливанец изгрява през 2002 година, когато за Оскарите облича актрисата Хали Бери. От този момент той не спира да шие дрехи за най-популярните артисти в холивудските среди. До неговия невероятен талант са се докоснали личности като: Анджелина Джоли, Кристина Агилера, Бионсе, Катрин Зита-Джоунс, Риана, Елизабет Хърли, йорданската кралица Рания, Тери Хатчър, Шарън Стоун, Хедър Греъм и много други.

Няколко са интересните факта за Ели Сааб, които не всички знаят:

Предпочитам манекенки с подчертани форми, с изразена талия, ханш и бюст. Не харесвам модели, които са като закачалки за роклите ми. Женствеността е много важна, споделя Сааб за момичетата, които избира за ревютата си.

Стремя се да превърна всяка жена в пеперуда - да е жизнерадостна и да иска да полети, казва дизайнерът.

 

 Коментари към новината

  • Смени картинката