Невена Николова – създателката на висша мода в България

Невена Николова е дизайнерката с буйна дълга червена коса и изящни маниери. Няма как да не сте забелязали нея и страхотните й тоалети. Бутикът й „Невена” датира от 2001 година и е утвърден и популярен сред българските дами от шоубизнеса. Един от първите тоалети, които създава, се превърна в емблематичен за нейната марка. Роклята се състои от две части с черно бюстие и дълга, разкроена пола на черни точки. Тя описва цялата концепция на Невена - че дрехата трябва да е много хармонична и красива на финала, но дотам се стига по най-различни пътища.

Тази рокля докосна сърцата на всички. Може би звучи малко самонадеяно, но как иначе да си обясня факта, че половин година след като я направих, Валентино пусна страшно подобен тоалет? Това постоянно ми се случва. Умея да изпреварвам нещата, имам усет към това какво липсва и коя красота трябва да бъде създадена, казва дизайнерката.

Невена споделя, че обожава да облича своите произведения на изкуството и ги предпочита пред марки като Valentino или Versace. В ежедневието тя носи шарени и свежи дрехи. Обича облеклата на “Missoni”, които работят със смели цветове. Черният цвят е водещ в деловите й дрехи. За разлика от тоалетите, които облича всеки ден, в колекциите си дизайнерката залага на големи обеми, интересни форми, коприна, много дантела и пищни кожи. Любимите й цветове са жълто, графит, карамел, корал и изумруд.

Личният живот на Невена е не по-малко интересен от професионалния й. Тя има един брак зад гърба си. На 23 години се омъжва, но след две години осъзнава, че това не е било добро решение. Оженихме се по детски. Мисля, че никой не знаеше какво точно се случва, споделя тя. В момента дизайнерката има връзка с приятеля си Галин, който е консултант и работи по големи проекти. Въпреки че е зрял и сериозен мъж, тя споделя, че с него се чувства най-шарената на света.

Биографията на Невена

Невена Николова може да се похвали с доста интересна биография. Завършва немска гимназия, от петгодишна свири на пиано. Следва скандинавска филология. Учи и работи в Норвегия, свиква с високия стандарт и стил на живот. Редовно си купува например предмети за интериора, които дори няма къде да сложи. След това вече се завръща в България.Коментари към новината

  • Смени картинката