Български майстори на танца покоряват Парагвай

Професионалната танцова формация на „Masters of the Dance“ и музикантите от "Art Masters Band" ще представят своето грандиозно шоу "Силата на България" в столицата на Парагвай Асунсион. Там в началото на март предстои да бъде открит Парагвайско-български културен център. По този повод по инициатива на Министерство на Образованието и културата на Паргавай предстоят поредица от инициативи, с които ще се популяризира българската култура. 

В основата  на това културно събитие е една истинска българка - Фиданка Василева, която е родена в Перник. Сънародничката ни се бори за доброто име на България по света и се стреми по възможно най-добрия начин да запознае хората в Парагвай и в цяла Латинска Америка с неповторимата българската култура, фолклор и традиции.

В продължение на една седмица „Masters of the Dance“ и "Art Masters Band" ще вземат участие в различни събития. Уникалното шоу на Майсторите на танца вече покори френската публика, а сега и южноамериканците ще имат удоволствието да се насладят на българската фолклорна съкровищница, пресъздадена от „Masters of the Dance“ и "Art Masters Band". Спектакълът представя танци и музика от различни фолклорни области на България, както и стилизиран фолклор и дръм шоу.Коментари към новината

  • Смени картинката